Producten

PRODUCTEN

Het overgrote deel van de door ons geproduceerde isolatiemantels zijn bestemd voor thermische isolatie.
Ze bestaan steeds uit een binnen- en buiten-doek (glasweefsel, getefloneerd of gesiliconeerd, keramisch doek, …) waartussen een isolatieproduct wordt geplaatst. Ze worden met het gepaste garen dicht gestikt.
We kunnen beroep doen op een oneindig aantal doeken , elk met hun specifieke temperatuurweerstand en sterkte-eigenschappen. Diverse leveranciers ondersteunen ons in de keuze en het leverprogramma.

In bijzondere toepassingen kunnen de mantels dienen voor geluidswering. In dat geval zullen de gebruikte materialen specifiek worden bepaald.

De combinatie van een isolatiemantel met een verwarmingslint is eveneens mogelijk . Het lint wordt dan aan de binnenkant van de mantel vast bevestigd.

De montage van de matrassen gebeurt door gebruik te maken van gestikte banden en gespen , al of niet in combinatie met velcro-strippen.

Er wordt gebruik gemaakt van metalen pennen om de isolatiematerialen op hun plaats te houden.
De isolatiemantels kunnen in bepaalde gevallen worden bevestigd d.m.v. haakjes en inox-draad.

E.S.S. is tevens verdeler van de inspectiepluggen die vnl. worden gebruikt om inspecties te kunnen doen bij tanks en grote apparaten . Ze bestaan uit een vast gedeelte dat aan de vaste isolatie wordt bevestigd en een soepele en verwijderbare dop.