Over ons

OVER ENERGY SAVING SERVICES

E.S.S. is een jong, dynamisch en sterk groeiend bedrijf dat met een 15-tal werknemers soepele isolatiemantels vervaardigt en verdeelt voor hoofdzakelijk industriële toepassingen.

In een volledig nieuw en professioneel uitgerust atelier in Ronse worden deze matrassen ontwikkeld , gestikt en afgewerkt om hun toepassing te vinden in zowel de zware industrie (petrochemie, chemie, energieproductie, offshore, …) als de kleinere productiebedrijven (textiel, voeding, …), kortom in elk soort bedrijf.

Wij kunnen beroep doen op 30 jaar ervaring binnen deze nichemarkt waarbij we de toon zetten en steeds zoeken naar nieuwe toepassingen. Ons enthousiast team van specifiek geschoolde medewerkers verzekert de goede en correcte afwerking van deze “unieke“ isolatieproducten. We spreken hier eerder van maatwerk dan van serieproductie.

E.S.S. heeft zich hierdoor op korte tijd een leidende positie binnen de markt aangemeten, een verdienste van de bedrijfsleiding en van de ganse groep medewerkers.

De kernwaarden van ons bedrijf zijn vooral kwaliteit, veiligheid, inventiviteit en betrouwbaarheid, zonder ons hierbij te beperken.

Naast de klassieke isolatiemethoden bieden deze soepele isolatiemantels een oplossing voor de stijgende energieprijzen maar zij hebben bovendien een aantal extra voordelen:

  • gemakkelijker te demonteren en terug te monteren (lagere onderhoudskost), ook door eigen onderhoudsmensen.

  • waar de klassieke isolatie niet meer toepasbaar is wegens complexiteit biedt de isolatiemantel nog steeds een oplossing.

  • vooral toepasbaar op afsluiters, flenzen, pompen, mangaten, instrumentatie, compensatoren,… waar men heel veel energie verliest.

  • kortere montagetijden en minder thermische bruggen vanwege het concept.mogelijkheid om bewegende delen op een efficiëntere manier te isoleren (uitlaten van motoren, turbines, laadarmen,…)

  • met gemak kan eenzelfde productieproces en type matras worden toegepast bij sterk uiteenlopende temperaturen.

Deze isolatiemantels zijn zowel binnen als buiten toe te passen mits de juiste materiaalkeuze en te gebruiken bij temperaturen van 20°C tot 1250 °C.

Ze kunnen dienst doen als warmte- of geluidsisolatie , evt. in combinatie met tracing of als bescherming tegen brand. En hier stopt het niet…

E.S.S. kan U ook de combinatie van klassieke isolatie voor het leidingwerk en isolatiemantels voor de appendages aanbieden. Zowel kleine opdrachten als grotere projecten zijn voor ons even belangrijk en worden met gelijke zorg behandeld.

Ons afzetgebied beperkt zich niet alleen tot België , ook internationale projecten en klanten behoren tot onze interesse en afzetmarkt.